top of page

SHE IS NOT A TAME LIONESS IV


6. nodaļa

IETEIKUMI

Un tad es jutu, ka man vajag padomu, pieredzi, dievišķu palīdzību, visu reizē. Ka esmu gatava pārdot dvēseli velnam par dvēseles draugu.

Es zināju gan, ka viņa ir šķīrusies gandrīz 30 gadus un šo laiku pavadījusi cēlā vientulībā. Un arī to, ka viņas trijiem bērniem ir fobija no kāzām. Man vienalga likās, ka tik inteliģents un ezotērisks cilvēks taču pazīst kādu vīriešu pieburšanas raganu vai guru, vai enģeli, vai vienalga ko. Riktīgu maģiju tak internetā nemeklēsi.

Zināt, viņa nepazīst vis. Citādi jau sen būtu to izmantojusi.

Toties es dabūju noklausīties visas savas vainas, īstās, un iedomātās, kuru dēļ man nekad netikt pie vīrieša. Sāksim.

Man derētu tikai vīrietis ar statusu. Un tad vēl mana inteliģence, asais prāts, mērķtiecība un neliels darbaholisms, ko tik viegli maisā nenoslēpsi. Toties vīrietim ar statusu nederētu es. Vai zināt, kāpēc ? Neesmu pietiekoši reprezentatīva. (Kundze laikam nebija mani redzējusi vakarkleitā un augstpapēžu kurpēs.) Katrā ziņā es esot reprezentatīva veidā, kas ir pārāk atšķirīgs no viņam apkārt esošās sabiedrības reprezentatīvajām sievietēm. Kopumā sabiedrība pie mums ir homogēna un mietpilsoniska, un tāpēc piedod, Velta Emīlija, tu nederi ne par sievu, ne par draudzeni.

Esmu pārāk koša. Neatgādinu viņa lauku darbos nodzīto, bezzobaino māti. To kluso, to pelēko, to latvisko, kuru vīrietis drīkstēja dauzīt. Tā kā es tais laikos esot staigājušas ielenes. Un aktrises. Kas, kā zināms, ir viens un tas pats. Aktrisēm dēlu neesot bijis.

Un kustības man esot pārāk graciozas. Ja būtu lempīga, būtu lietojama.

Putain ! Fille de putain ! Merdeuse !

Hēras arhetipa manī pārlieku maz (Hēra : grieķu dieviete, kas rīkoja skandālus savam vīram, tas bija pamatīgi iebaidīts). Bail no manis nevienam nebūšot, rokas par tievām. Te nu es neizturēju – ak tā, ja rokas būtu resnas, tad gan derētu par sievu, jā ?

Auglīgā Dēmetra arī no manis neiznākot. (Dēmetra : grieķu dieviete, vientuļā māte, kas rūpējas, lai viscaur uz zemeslodes vagās nobriest dārzeņi.) Es neiedziļinājos,.

Nu jā, bija viens cilvēks, kas man mazlietiņ sagrozīja galvu. Mazmazlietiņ. To padzirdējusi, viņa uzreiz secināja, ka, ja cilvēks ir latvietis un ja es vinam patīku, tad īsti normāls viņš nevarot būt. Laaabi !

Kas pats galvenais – var uznākt vēl viena krīze. Tad nu būtu labāk, ja ģimenē būtu divi Porsche, nevis viens vienīgs, un to nu es nevarot nodrošināt. Es nevaru uzturēt vīrieti, un tāpēc, mīļā Velta Emīlija, vīrieti tev nedabūt. Tev pat braukšanas tiesību nav.

Esot jau starpība – sieva vai mīļākā. Visiem vajagot sievieti, kas dod drošības sajūtu. Drošības sajūtas ar mani nu nekādas nav, jo esmu māksliniece, neaprēķināma, vējaina, no kuras visu var sagaidīt. Hélas, hélas! Un kas tas tāds tev par horoskopu ? Strēlnieks/Skorpions ? Te nu, mana dārgā, tevī mīt Atēnas arhetips (Atēna : intelektuāla grieķu dieviete, kas mācēja apieties ar šaujamieročiem), un viņa, kā mēs zinām, bija mūžīgā jaunava.

Mūžīgā jaunava ? Manas jaunības lielākā sāpe. slepenākais kauns, ļaunākais murgs ! Es ar visām četrām precētos nevainīga, ja šī izvēle sevī neietvertu briesmas nomirt jumpravās.

Ar vārdu sakot, cienītā kundze man ieteica aiziet pie sava Taro speciālista, lai viņš tā kārtīgi izstāsta, kāpēc man vīrieša nav un vīrieti nedabūt, ja nu viņai kas būtu piemirsies.

Zināt, es neiešu vis pie Taro speciālista. Manas precētās draudzenes ieteic man iet uz salsas nodarbībām un par ietaupīto naudiņu varēšu aiziet uz veselām trim.

P. S. Mana māte vienmēr teica : nekad nedraudzējies ar sievietēm, tās ir konkurentes. Tagad zinu, ko māte ar to domāja.

P. P. S. Afrodītes arhetips man tomēr piemītot. (Afrodīte : grieķu dieviete, kas ļoti labi mācēja mīlēties.)

P. P. P. S. Pāris mēnešus un dažus uzjautrinošus stāstus vēlāk : par ko gan es tā satraucos ? Par ko piktojos ? Viņa taču teica tīru patiesību no sākuma līdz beigām.

(Turpinājums sekos... )

Posts à l'affiche
Revenez bientôt
Dès que de nouveaux posts seront publiés, vous les verrez ici.
Posts Récents
Archives
Rechercher par Tags
Retrouvez-nous
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page